e-banner

Αμερικανική Ιατρική Ένωση 2019

Για τη θνησιμότητα, διαλύοντας τον μύθο των 10 000 βημάτων την ημέρα, jennifer abbasi
Jama. Δημοσιεύτηκε online 24 Ιουλίου 2019

Όταν πρόκειται να ζήσει περισσότερο, η επίτευξη του συχνά στόχου των 10 000 βημάτων την ημέρα μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Οι μεγαλύτερες γυναίκες που περπάτησαν περισσότερο από τους συναδέλφους τους είχαν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας σε μια πρόσφατη μελέτη παρατήρησης στο jama εσωτερική ιατρική, και το όφελος θνησιμότητας εθεάθη με μόλις 4400 βήματα.

Γιατί αυτό έχει σημασία
Οι περισσότεροι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή το επίπεδο γυμναστικής τους, μπορούν να περπατήσουν με τον δικό τους ρυθμό, κάνοντας αυτή τη μορφή σωματικής δραστηριότητας ευρέως προσβάσιμη. Και “βήματα την ημέρα” είναι εύκολο να καταλάβεις και να μετράς με βραχιόλι τεχνολογίες ή smartphones. Αλλά για πολλούς μεγαλύτερους ανθρώπους, η ιδέα να κάνεις 10 βήματα κάθε μέρα μπορεί να νιώσει τρομακτική, και αυτό μπορεί να τους αποθαρρύνει να περπατάνε περισσότερο.

Φαίνεται ότι μπορεί να μην υπάρχει επιστημονική βάση για τον ευρέως χρησιμοποιημένο αριθμό. Η πιθανή καταγωγή του: Η επωνυμία ενός ιαπωνικού βηματόμετρο που πωλήθηκε το 1965 ονομάζεται manpo-Kei, ή ” 10 000 μέτρα μέτρο.” με όλα αυτά στο μυαλό, η συμβουλευτική επιτροπή του 2018 για τη φυσική δραστηριότητα ζήτησε Για περισσότερες έρευνες σχετικά με τη σχέση δόσης-Απόκρισης μεταξύ των καθημερινών βημάτων και της καλής υγείας.

Το στήσιμο
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, 16 741 γυναίκες με μέση ηλικία 72 ετών φορούσαν επιταχυνσιόμετρα κατά τη διάρκεια των ωρών που ξυπνάνε. Οι ερευνητές συλλέγουν δεδομένα από τις συσκευές σε όγκο βήμα και ένταση πάνω από 4 έως 7 ημέρες. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε 4 ομάδες, ή τεταρτημόρια, από χαμηλά έως ψηλά, με βάση το πόσο περπάτησαν. Οι ερευνητές στη συνέχεια εντόπισαν πόσες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε κάθε τεταρτημόριο κατά μέσο όρο 4.3 ετών παρακολούθησης.

Αυτό που έχουμε μάθει
Οι γυναίκες πήραν κατά μέσο όρο 5499 βήματα την ημέρα, λίγο περισσότερο από το smartphone-Μετρούμενο μέσο όρο των 4800 βημάτων. Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, 504 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους.

Οι γυναίκες που κατά μέσο όρο περίπου 4400 καθημερινά βήματα είχαν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από αυτά που πήραν περίπου 2700 βήματα την ημέρα.

Υπήρξε μια απάντηση δόσης, ιδιαίτερα στο χαμηλότερο, ή ανενεργό, τέλος του φάσματος.

Υπήρχαν επιπλέον μειώσεις στη θνησιμότητα μεταξύ των γυναικών που το, περισσότερο-Αλλά μόνο μέχρι περίπου 7500 καθημερινά βήματα, πέρα από τα οποία τα ποσοστά θανάτου ισοπεδώσει.

Το περπάτημα πιο γρήγορα ή πιο αργά δεν φάνηκε να επηρεάζει τα ποσοστά θνησιμότητας όταν ο αριθμός των βημάτων ήταν οκάι.

Ένας περιορισμός
Αυτό το είδος της μελέτης δεν μπορεί να αποδείξει οριστικά ότι το περπάτημα περισσότερο βοηθά τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο. Είναι πιθανό οι γυναίκες στη μελέτη που ήταν άρρωστοι να μείωσαν τα βήματα τους, για παράδειγμα. Ωστόσο, οι ερευνητές ελέγχονται για πολλούς παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει τα ευρήματα, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος υγείας, της ηλικίας, της διατροφής και του τρόπου ζωής. Επίσης reanalyzed τα δεδομένα, με παρόμοια αποτελέσματα, αφού εξαιρούνται οι γυναίκες που μπορεί να μην ήταν σε καλή υγεία με βάση παράγοντες όπως ο διαβήτης, ο Καρκίνος, ή ο ελλιποβαρής.

Αυτό που λένε οι ερευνητές
Σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης, i-Min Lee, md, pσcδ, του μπρίγκαμ και το γυναικείο νοσοκομείο και το ιατρικό σχολείο του Χάρβαρντ στη βοστόνη, τα αποτελέσματα ενδέχεται να ισχύουν για όλα τα άτομα που δεν είναι πολύ ενεργά, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών και των νεότερων γυναικών.

Ο Lee είπε στον jama: ” βήμα περισσότερο-Ακόμα και ένας μικρός αριθμός βημάτων σχετίζεται με την χαμηλότερη θνησιμότητα.” και, πρόσθεσε, ” όλα τα βήματα μετράνε,” όχι μόνο αυτά που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Αν έχετε ήδη 10 βήματα ή περισσότερα την ημέρα, μην κάτω το στόχο σας. ” δεν υπάρχει κακό, και μπορεί να υπάρχουν επιπλέον οφέλη για τα αποτελέσματα που δεν έχουν μελετηθεί,” είπε ο λι, όπως η ποιότητα ζωής, η φυσική λειτουργία και η γνώση. ” συνεχίζουμε να ακολουθούμε τις γυναίκες στη μελέτη μας και ελπίζουμε να αναφέρουμε για άλλα αποτελέσματα στο μέλλον.”

Βήματα και όλα τα αίτια θνησιμότητας
ΤΕΤΑΡΤΗΜΌΡΙΟ 1

Διάμεσο βήματα την ημέρα: 2718

Όχι. Θάνατοι: 275

Όχι. Των γυναικών: 4185

ΤΕΤΑΡΤΗΜΌΡΙΟ 2

Διάμεσο βήματα την ημέρα: 4363

Όχι. Θάνατοι: 103

Όχι. Των γυναικών: 4185

ΤΕΤΑΡΤΗΜΌΡΙΟ 3

Διάμεσο βήματα την ημέρα: 5905

Όχι. Θάνατοι: 77

Όχι. Των γυναικών: 4186

ΤΕΤΑΡΤΗΜΌΡΙΟ 4

Διάμεσο βήματα την ημέρα: 8442

Όχι. Θάνατοι: 49

Όχι. Των γυναικών: 4185

STYDY: https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/article-abstract/2734709